Bemutatkozó

Paizs Dóra tréner, coach

Paizs_Dóra

Dóra vagyok, anya, társ, szerető, barát, dolgozó nő, újrakezdő, kíváncsi, kereső, szabad szellem, stratéga, szervező, logisztikus, segítő… egy szóval idő- és szerepzsonglőr. Ismerős?

2012 júniusában született meg a kisfiam. Mivel akkor már 37 éves voltam, sok és sokféle élettapasztalattal, újrakezdéssel, önismereti munkával a hátam mögött, ezért jól működő, saját magamra szabott módszereim voltak arra, hogy teljes életet éljek: kiegyensúlyozott családi-, meghitt és inspiráló baráti kapcsolatokkal, minőségi reflexiós idővel, önálló döntésekkel, anyagi függetlenséggel, szakmai sikerekkel, testi-lelki feltöltődéssel, a saját jóllétemért vállalt felelősséggel.

A szülést követően, kisgyerekes anyaként hirtelen azzal szembesültem, hogy folyamatos szerep- és időzavarban vagyok, kevésnek érezem a saját feltöltődésre szánható minőségi időt, és gyakran hiányzik az inspiráló felnőtt kommunikáció, a személyes hatékonyság adta flow élmény. Kérdéseim, kételyeim voltak azzal kapcsolatban, hogy a családot, a munkavállalást és az önmegvalósítást hogyan lehet összeegyeztetni. Eközben a környezetemben mindenki – beleértve a taxisofőrt, és a bolti pénztárost – meg akarja mondani a tutit arról, hogy hogyan neveljem a gyerekem, és hogyan kell éreznem magam – boldognak!

Noha tréner és coach vagyok, tehaát az a munkám, hogy segítsek másoknak határtágító tapasztalatokat integrálni, nem vagyok szakértő a kisgyerekes anyukák életvezetési problémáinak megoldásában. Ebben én magam is útkereső vagyok: napról napra, hétről hétre újat tanulok.Trénerként azt tapasztaltam, hogy csoportban több, olykor jobb és komplexebb válaszokat lehet találni egyéni kérdésekre is, és értékes visszajelzéseket kaphatunk egymástól. Ezért a kisgyerekes anyaság hasonló cipőjében járó tréner barátnőmmel, Ur Anitával úgy döntöttünk, létrehozunk olyan támogató csoportokat – az Anyacsavar csoportokat -, ahol a hozzánk hasonló kisgyerekes anyák egymást inspirálva, a saját erőforrásaikra és mások tapasztalataira építve találhatják meg saját útjukat az anyasággal együtt járó idő- és szerepzsonglőrködésben.

Nekem és másoknak is már egyre gyakrabban sikerül. Velünk tartasz? 🙂

Ur Anita tréner

Hiszek a találkozáUr_Anita_portrésok és kapcsolatok erejében. A szemkontaktusban, az összenevetésben, a másik szavaiban önmagunkra találásban; abban az illékony, vibráló erőtérben, amit a közös együttlét jelent. Ezt élem meg a családomban, anyaként a kisfiammal; és ezt élem meg trénerként is a csoportokban.

Az Anyacsavar ötlete Dóra fejéből pattant ki. Mivel kérdéseink, kételyeink, vágyaink egymásra rímeltek, közösen vágtunk bele. Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem az ötletelésnek, alkotásnak, kezdésnek és az első egy év nagy pillanatainak.

Az én életemben az önmegvalósítás-család-munka háromszög most leginkább a család irányába csúcsosodik. Dóra viszi tovább aktívan az Anyacsavar csoportokat és a szellemiséget, én pedig továbbra is az Anyacsavar közösség tagjának érzem magam.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s